Když mají klienti Fintokei lepší výsledky než profesionálové z hedge fondů

Říkáme to pořád - talent na trading má každý, chce to jen hledat. Lukáš a Adam toho jsou jasným důkazem. Co totiž tito pánové dokážou na zlatě a Nasdaqu strčí do kapsy i mnohé školené profesionály.

Fintokei - trader měsíce

Talentovaných obchodníků mezi námi chodí víc, než si myslíme. To dokazuje i stále narůstající objem vyplacených payoutů. Aktuálně jsme ve Fintokei překročili hranici 175 milionů korun vyplacených našim klientům. Je to jasný důkaz toho, že když nadšencům do tradingu dáš prostředky a trochu toho vzdělání, dokážou fakt divy.

A přesně to je případ Lukáše a Adama. Ti obchodují na ProTrader účtech už více než čtvrt roku. Rozhodně tak nejde o žádné “haluzáky”, kteří by stříleli obchody od boku a pálili jeden účet za druhým. Nene, tady je patrný jasný kalkul a promyšlenost každého tahu. Správně nastavené stop lossy, přísný money management a přehled o nejdůležitějších fundamentech. Ostatně to je kombinace, která vede k úspěchu u většiny našich obchodníků.

Nejúspěšnější obchody za první polovinu října

Když svými výsledky překonáváš profíky z hedge fondů

Obchodovaný instrument: XAUUSD
Styl obchodování: Intraday
Celkový zisk: cca 440 000 Kč (během 4 měsíců)

Zlato přitahuje naše klienty jako magnet. V podstatě u nás nenajdeš tradera, který by si pár obchodů na zlatě neotevřel. Jenže Lukáš je jinde. Ten totiž zlato snad i dýchá. Během 4 měsíců totiž neobchodoval nic jiného. Nejde se teda divit, že tento trh má opravdu nakoukaný. Jak se to projevuje? Například tím, že úspěšnost Lukášových obchodů je přes 60 %. Objem zisků navíc výrazně převyšuje objem ztrát.

Lukáš zkrátka ví, v čem je dobrý a na to se soustředí. Právě přílišná roztěkanost a věnování se velkému počtu instrumentů totiž patří mezi 3 největší chyby začínajících traderů. Nejlepší je zkrátka najít si instrument, který ti je nejbližší, a v tom se zdokonalit. Přesně tak to udělal Lukáš. A za pár měsíců na něj čekal krásný payout ve výši 19 000 USD (cca 442 600 korun). Obchodoval přitom na ProTrader 100 000 USD účtu. Celkový zisk tedy byl 19 % v rámci 4 měsíců. To je zhruba dvakrát tolik, kolik slibuje svým investorům většina hedge fundů!

Lukášův skill si ukážeme na jeho spekulaci z 1. 10. 2024. Na té totiž krásně využil vysoké nervozity na trzích. Ta vznikla vlivem konfliktu na Blízkém východě. Ostatně z toho zlato těží už přes rok. Ke konci září však došlo k další eskalaci. Izrael stupňoval své útoky na Hamás i Hizballáh. Podařilo se mu dokonce zlikvidovat vůdce obou skupin. Bylo tak jasné, že situaci nenechá bez povšimnutí Írán, který obě skupiny podporuje. Írán je navíc známý svým jaderným programem a ropnou produkcí. Jakékoliv napětí mezi Íránem a Izraelem tak zvyšuje nervozitu trhu a pomáhá cenám zlata.

Obchod na zlatě 1. 10. 2024. Zdroj: MT4

Rakety Íránu skutečně vzlétly směr Izrael. Ten se ubránil a začal přemýšlet nad odplatou. Zlato na tuto situaci reagovalo prudkým nárůstem. Lukáš byl připraven. Do dlouhé pozice vstoupil po 10. hodině, kdy trh začal mírně korigovat předchozí růst. Podobnou situaci můžeš na grafu vidět i o pár hodin dříve. I tato korekce ale byla minimální a zlato pak pokračovalo výše.

Nervozita na trzích byla natolik silná, že zlato stoupalo ještě o něco výš. Z pozice Lukáše dostal až profit target. Ten si chytře nastavil podle rezistence předchozí seance na 2660 dolarů. Spekulovat na nárůst zlata se Lukášovi opravdu vyplatilo. Tímto obchodem si totiž přišel na 35 tisíc korun. A pak že se sledování dění ve světě nevyplácí!

Ve velikosti je síla!

Obchodovaný instrument: Nasdaq
Styl obchodování: Scalping/Intraday/Swing
Celkový zisk: cca 700 000 Kč

Když máš účet s 10 000 000 korunami, nemusíš se nikam hnát. To věděl i Adam. Dodržoval proto přísný money management a neriskoval víc, než je zdrávo. Stačily mu totiž zisky v desetinách procent. Už ty byly na jeho ProTrader 10 000 000 Kč. Výsledky na sebe tak nenechaly dlouho čekat.

Hned u 10 obchodů měl Adam zisk více než 100 000 korun. Adam je navíc specialistou na americký technologický index Nasdaq. Právě na něm učinil všechny své nejúspěšnější obchody. Z Adama i Lukáše je tak patrné, že podrobná analýza jednoho trhu může nést své ovoce. Zvlášť, když se pěstování hezkých obchodů dá patřičná péče. Náš obchodník nikam nespěchal, začal v dubnu a postupně si jel to svoje. Výsledek byl payout ve výši úctyhodných 700 000 korun.

Obchod na Nasdaq 18. 9. 2024. Zdroj: MT4

Jenže Adam je tak trochu tradingový chameleon. Někdy obchoduje swingově, jindy intradenně. Sem tam zkusí scalping. Je to trochu machrovinka, ale právě proto se na jeho obchody tak dobře dívá. Navíc, když dokážeš obchodovat všemi způsoby, máš obrovskou výhodu. Umíš si totiž počkat na opravdu ten nejlepší obchod.

Nejlepší Adamovy obchody byly swingové a využívaly vysoké volatility. Té se tento obchodník fakt nebojí. Jinak by si netroufl obchodovat Nasdaq 18. 9. před vysoce očekávaným zasedáním Fedu. Ostatně u nás mu v tom nic nebrání. Ve Fintokei totiž obchodování během zpráv nijak neomezujeme. V den zasedání Fedu se však očekávalo oznámení prvního snížení úrokových sazeb. To měla na akciích provázet obrovská volatilita. A Adam se toho rozhodl využít.

Do poslední chvíle se navíc nevědělo, zda dojde ke snížení o 25, nebo 50 bazických bodů. Nakonec Fed snížil o 50 a věci se daly do pohybu. Efekt na akciích byl okamžitý a pozitivní. Adam byl v dlouhé pozici na Nasdaqu už od 10 dopoledne, tedy několik hodin před samotným zasedáním. Velice odvážný krok, který by za normálních okolností hraničil s bláznovstvím. Jenže Adam věděl, co dělá. Přísně nastavený Stop loss to dokazoval.

Pokud se mrkneš na graf výše, můžeš si všimnout jedné věci. Před samotným vstupem Adama do obchodu (ten je vyznačený modrým obdélníkem) se trh nacházel u spodní hranice silného supportu. Všimnout si můžeš také dvou výrazných pohybů směrem dolů. Po nich následovaly prudké korekce vzhůru. Tato sekvence mohla signalizovat možnou manipulaci, kdy trh krátce prudce spadl, aby přilákal prodejce. Potom rychle změnil směr a vydal se zpět vzhůru. Tento scénář se během krátké doby opakoval dvakrát, což poskytlo signál pro vstup do dlouhé pozice. Cena následně zamířila k horní hranici konsolidačního pásma.

Poznámka:

Tyto manipulace s trhem dokážou dělat pouze ty subjekty na trhu, které mají přístup k opravdu obrovskému kapitálu. Patří mezi ně například různé hedge a investiční fondy. Obecně se jim říká velcí hráči.

Zde opět přišla na řadu výhoda velkého účtu. Adam totiž mohl zvolit menší objem pozice a minimalizovat riziko. Přitom zde stále byla vidina vysokého zisku. A ta se vyplnila. Trh totiž po zasedání Fedu stále pokračoval v růstu. Adam setrval v pozici 2 dny a vydělal si krásných 130 000 korun.

Obchodování během zpráv je stále nejoblíbenějším stylem klientů Fintokei

A my se jim vůbec nedivíme. Tržní volatilita totiž nabízí spousty obchodních příležitostí. Pokud navíc vidíme, že tvá strategie s volatilitou počítá a dokáže ji zkrotit, nemáme s tím problém. Obchodovat během zpráv tak můžeš, co platforma ráčí!

Troufneš si zkrotit volatilitu během zpráv i ty? Ukaž nám svou strategii!

Fintokei platforma

Stálo nás to 15 let usilovné práce, abychom ti umožnili
změnit svou tradingovou kariéru za méně než 15 dní.